Τμήμα Τουριστικών Σπουδών | Πανεπιστήμιο Πειραιώς

-ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΣΤΑ ΠΕΡΙΠΤΕΡΑ ΤΗΣ ΕΚΘΕΣΗΣ

Οργανωμένες επισκέψεις των νέων στα περίπτερα πλήθους Εταιρειών, από όλο το Ναυτιλιακό πλέγμα. Κατά τη διάρκεια των επισκέψεων πραγματοποιείεται:

-Παρουσίαση της Εταιρείας και του αντικειμένου της

-Ενημέρωση για το ιδανικό προφίλ υποψηφίου και ποιες σπουδές πρέπει να έχει ένας νέος ώστε να εργασθεί στην Εταιρεία

-Δυνατότητα υποβολής βιογραφικών

-YES TO SHIPPING FORUM 2024

-Χαιρετισμοί Υπουργών και Ναυτιλιακών Οργανισμών. Μέχρι στιγμής έχουν επιβεβαιώσει οι κάτωθι:

  • Χρήστος Στυλιανίδης, Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής
  • Γεώργιος Πατέρας, Πρόεδρος Ναυτικού Επιμελητηρίου Ελλάδος

-Πάνελ συζήτησης με στελέχη του κλάδου της Ναυτιλίας

-Παρουσίαση του Ναυτιλιακού Βιβλίου “Προς Θάλασσα μεριά”, το πρώτο βιβλίο γνώσεων για τη ναυτιλία που απευθύνεται σε νέους

-Δωρεάν διανομή Ναυτιλιακού Οδηγού

-ΣΥΖΗΤΗΣΕΙΣ ΣΤΡΟΓΓΥΛΗΣ ΤΡΑΠΕΖΗΣ

για την προώθηση της δικτύωσης μεταξύ των συμμετεχόντων νέων και στελεχών του κλάδου.

-OPEN DAYS: επισκέψεις φοιτητών και αποφοίτων στα γραφεία Ναυτιλιακών Εταιρειών (πλοιοκτητριών και υπηρεσιών). Κατά τη διάρκεια των επισκέψεων, παρουσιάζονται τα τμήματα των εταιρειών και αναλύεται το ιδανικό προφίλ εργαζομένων που ζητάει η εταιρεία. Περίπου 70 Open Days έχουν πραγματοποιηθεί μέχρι στιγμής, μέσω των οποίων οι νέοι έρχονται σε άμεση επαφή με την αγορά εργασίας της Ναυτιλίας και ενισχύονται οι ευκαιρίες δικτύωσης που συχνά οδηγούν τους νέους στην εύρεση εργασίας.

-YES TOUR TO SCHOOLS: Παρουσιάσεις για τη Ναυτιλία και τον Τουρισμό σε μαθητές 8 έως 18 ετών, σε σχολεία σε όλη την Ελλάδα. Παρουσίαση των κλάδων και των ευκαιριών επαγγελματικής αποκατάστασης. Πραγματοποιείται με την επίσημη έγκριση του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων και του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής. Μέχρι στιγμής έχουν ενημερωθεί περίπου 300.000 μαθητές σε πάνω από 150 σχολεία.

-MENTORING: Καθοδήγηση νέων από στελέχη από μεγάλο φάσμα επιχειρήσεων. Μέχρι στιγμής έχουν σχηματιστεί 65 ζευγάρια mentors-mentees.

-YES TO SHIPPING FORUM: Το YES Forum αποτελεί αναπόσπαστο μέρος της έκθεσης των Ποσειδωνίων διοργανώνοντας το «YES to Shipping Forum» την Ημέρα Νέων από το 2016.

Στον ακόλουθο σύνδεσμο, μπορείτε να πραγματοποιήσετε την εγγραφή σας: https://forms.gle/ekjBa6VCKkniEGta8