Τμήμα Τουριστικών Σπουδών | Πανεπιστήμιο Πειραιώς

O HAPCO & DES (Hellenic Association of Professional Congress Organizers & Destination Events Specialists),  στο πλαίσιο του Πανελλήνιου Συνεδρίου για τον Επαγγελματικό & Συνεδριακό Τουρισμό, που θα πραγματοποιηθεί 12 με 13 Απριλίου του 2022 στο ξενοδοχείο Divani Caravel, προκηρύσσει διαγωνισμό για νέους, προπτυχιακούς ή μεταπτυχιακούς φοιτητές τουριστικών η επαγγελματικών σπουδών.

Ο Διαγωνισμός

Στο φετινό διαγωνισμό, ο οποίος έχει θέμα Το μέλλον και η μορφή των συνεδρίων και εκδηλώσεων (MICE) στην μετα-COVID εποχή, οι υποψήφιοι θα κληθούν να αναπτύξουν τις θέσεις τους σε 1000 λέξεις με την εξής δομή:

• Εισαγωγή στο θέμα.
• Προκλήσεις και ευκαιρίες που δημιουργεί η πανδημία στον Επαγγελματικό Τουρισμό, τις εκδηλώσεις & τα Συνέδρια..
• Πώς βλέπετε το μέλλον του MICE στην μετά-COVID εποχή;
• Ποιος είναι ο ρόλος που θα παίξει η νέα γενιά στο MICE στην μετά-COVID εποχή;
• Προτάσεις και όραμα της νέας γενιάς για το μέλλον του κλάδου.

Ενότητα 8 – Η νέα γενιά στο προσκήνιο Τετάρτη / 13 Απριλίου 2022

Οι 3 καλύτερες εργασίες θα κληθούν στο πρώτο μέρος της ενότητας κατά την διάρκεια του συνεδρίου του HAPCO & DES, για μια σύντομη παρουσίαση. Θα ακολουθήσει η βράβευση.

Θα υπάρξει για πρώτη φορά και δεύτερο μέρος της ενότητας αυτής του συνεδρίου όπου θα κληθούν εκπρόσωποι από τις βραβευμένες εργασίες να καθίσουν στο ίδιο τραπέζι με στελέχη που ανήκουν στην νέα γενιά από τον χώρο των επιχειρήσεων MICE, προκειμένου να αναπτύξουν θέμα που θα ανακοινωθεί προσεχώς στο στρογγυλό τραπέζι που θα ακολουθήσει.

Η συνολική διάρκεια της ενότητας (πρώτο και δεύτερο μέρος) θα είναι 90 λεπτά.

Στόχος του διαγωνισμού, είναι να ενισχύσουμε το ενδιαφέρον των νέων ανθρώπων για τον επαγγελματικό τουρισμό, τις εκδηλώσεις και τα συνέδρια και τις σημαντικές δυνατότητες ανάπτυξής του στη χώρα μας, αλλά και να αφουγκραστούμε τις σκέψεις τους, τις προτάσεις τους, το όραμά τους. Να φέρουμε πιο κοντά την εκπαίδευση με την βιομηχανία.

Το βραβείο του διαγωνισμού

Ο/Η νικητής/τρια του διαγωνισμού θα κερδίσει τιμητικό βραβείο και αναγνώριση από τον HAPCO, δημοσιότητα στα Δελτία Τύπου και όλη την επικοινωνία του συνεδρίου καθώς και ελεύθερη πρόσβαση σε επιλεγμένα συνέδρια που διοργανώνουν τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου. Επιπλέον θα κερδίσει έπαθλο φιλοξενίας εντός της χώρας.

Οδηγίες για τη συγγραφή

Τα κείμενα του διαγωνισμού μπορούν να είναι γραμμένα στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα.

Για οποιαδήποτε βοήθεια ή διευκρίνιση χρειάζεστε, μπορείτε να απευθύνεστε στη διεύθυνση hapco@hapco.gr.

Oι διαγωνιζόμενοι θα έχουν την δυνατότητα να απευθύνονται στα μέλη του ΔΣ του HAPCO & DES αλλά και σε όλα τα μέλη του γενικότερα για την συλλογή πληροφοριών και δεδομένων που θα βοηθήσουν στο στήσιμο της υποβολής.

Πατήστε εδώ για να συμμετάσχετε

Περισσότερες πληροφορίες