ΚΑΛΩΣΟΡΙΣΜΑ ΠΡΩΤΟΕΤΩΝ ΚΑΙ ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΑΠΟΚΤΗΣΗ ΠΡΟΣΒΑΣΗΣ ΣΤΙΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ

Ολοκλήρωση εγγραφής

Μετά την ολοκλήρωση της εγγραφής σας, δηλαδή αφού έχουν σταλεί τα απαιτούμενα δικαιολογητικά στη Γραμματεία του Τμήματος εισαγωγής σας τα οποία έχουν περιγραφεί στη διεύθυνση https://www.unipi.gr/unipi/el/component/k2/item/661-newcoming- students.html, και ελεγχθεί, είναι πλέον εφικτή η δημιουργία του ιδρυματικού σας λογαριασμού, σύμφωνα με τις κατευθυντήριες οδηγίες που παρουσιάζονται στη συνέχεια.

Δημιουργία ιδρυματικού λογαριασμού και απόκτηση πρόσβασης στις πλατφόρμες εξ αποστάσεως διδασκαλίας

Για να μπορέσετε να κάνετε χρήση των ηλεκτρονικών υπηρεσιών του Πανεπιστημίου, είναι αναγκαίο να δημιουργήσετε τον ιδρυματικό σας λογαριασμό. Μόλις ολοκληρωθεί η εισαγωγή και ο έλεγχος των στοιχείων σας στο Πληροφοριακό Σύστημα της Γραμματείας, θα μπορείτε να επισκεφθείτε την υπηρεσία https://uregister.unipi.gr, όπου, με τη χρήση του κινητού τηλεφώνου ή του email που δηλώσατε στο σύστημα του Υπουργείου, θα μπορέσετε να δημιουργήσετε τον ιδρυματικό σας λογαριασμό.

Κατά τη διαδικασία του uregister μην ξεχάσετε να δηλώσετε ένα έγκυρο κινητό και ένα έγκυρο email για την ανάκτηση του κωδικού σας σε περίπτωση απώλειας. Επίσης, θα πρέπει να γνωρίζετε ότι το uregister επιβεβαιώνει ορισμένα στοιχεία (όπως πχ το email, το κινητό, το ονοματεπώνυμο, το πατρώνυμο και τον ΑΜΚΑ σας), οπότε, εάν υπάρχει κάποιο λάθος στα στοιχεία που έχετε καταχωρήσει στο σύστημα του Υπουργείου, πιθανά να αντιμετωπίσετε πρόβλημα κατά τη δημιουργία του λογαριασμού και να χρειαστεί διόρθωση των στοιχείων σας μέσω της Γραμματείας.

Συμπληρωματική της υπηρεσίας uregister είναι η υπηρεσία https://mypassword.unipi.gr/, από όπου μπορείτε να ανακτήσετε ή να αλλάξετε τον κωδικό πρόσβασης στο λογαριασμό

σας, εάν τον έχετε ξεχάσει, μέσω του email ή του κινητού ανάκτησης που δηλώσατε κατά τη δημιουργία του ιδρυματικού σας λογαριασμού μέσω του uregister.

Μετά τη δημιουργία του ιδρυματικού σας λογαριασμού, μπορείτε να εγγραφείτε στο σύστημα της Ηλεκτρονικής Aκαδημαϊκής Ταυτότητας http://academicid.minedu.gov.gr/, η οποία έχει και ρόλο Δελτίου Φοιτητικού Εισιτηρίου (πάσο) και χρησιμοποιείται για την ταυτοποίησή σας στις εκπαιδευτικές διαδικασίες του Πανεπιστημίου (π.χ. εξετάσεις). Σημειώνουμε ότι η υπηρεσία ηλεκτρονικής ακαδημαϊκής ταυτότητας παρέχεται απευθείας από το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων.

Παράλληλα, με την απόκτηση αριθμού μητρώου, και σύμφωνα με την υπ’αρ. 124068/ΓΔ4 Κοινή Υπουργική Απόφαση, καλείστε να εγγραφείτε στην πλατφόρμα https://edupass.gov.gr.

Δυο ώρες αφού δημιουργήσετε τον ιδρυματικό σας λογαριασμό, ώστε να ολοκληρωθεί η αυτοματοποιημένη ενημέρωση ενδιάμεσων υποσυστημάτων, θα μπορέσετε επίσης να εγγραφείτε στα εξής πρόσθετα συστήματα:

Καλωσορίσατε_στο_Πανεπιστήμιο_Πειραιως_2021_ΟΕ