ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΠΕΙΡΑΙΩΣ

ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΠΕΙΡΑΙΩΣ

Το προσωπικό της Βιβλιοθήκης σε καλωσορίζει στο Πανεπιστήμιο και σε περιμένει να γνωρίσεις τις υπηρεσίες από κοντά ή μέσω του Portal www.lib.unipi.gr

 

Σε Ενδιαφέρει: Πώς θα ενισχύσεις τις σπουδές σου;

Χρησιμοποιώντας τη Βιβλιοθήκη

 

Γνώρισε τη συλλογή μας

  • Μπες στον ηλεκτρονικό κατάλογο και βρες όλη την έντυπη συλλογή μας online.
  • Βρες βιβλία, λεξικά, περιοδικά, ειδικές εκδόσεις για τα μαθήματα, για τις εργασίες σου ή για να καλύψεις προσωπικές ανάγκες πληροφόρησης και ψυχαγωγίας.
  • Ανακάλυψε τα ηλεκτρονικά αποθετήρια Διώνη, Πανδώρα για να βρεις μεταπτυχιακές/διδακτορικές εργασίες των αποφοίτων μας ή άρθρα των καθηγητών/ερευνητών του Πανεπιστημίου.

Γίνε μέλος μας

Έλα στο τμήμα Δανεισμού με την ακαδημαϊκή σου ταυτότητα (το πάσο) και συμπλήρωσε την αίτηση ώστε να δανείζεσαι βιβλία από τη συλλογή μας και τις συνεργαζόμενες βιβλιοθήκες.

Γνώρισε τις υπηρεσίες μας

Πλοηγήσου στο portal και στις Ηλεκτρονικές Πηγές ανακάλυψε ηλεκτρονικές πηγές πληροφόρησης (π.χ. το HEAL-Link με πρόσβαση σε αμέτρητα πλήρη κείμενα ηλεκτρονικών περιοδικών, βιβλιογραφικών βάσεων δεδομένων, κλπ.), ηλεκτρονικά βιβλία, επιστημονικές βάσεις δεδομένων, την υπηρεσία αναζήτησης με τεχνητή νοημοσύνη Yewno Discover και άλλες σελίδες.

 

Μάθε να χρησιμοποιείς τη Βιβλιοθήκη και τις πηγές της

  • Στο portal, στην ενότητα Ηλεκτρονικές Πηγές και μέσω της Πληροφοριακής Παιδείας μάθε πώς μπορείς να αναζητάς, να ανακτάς, να αξιολογείς πληροφοριακές πηγές αλλά και πώς να χρησιμοποιείς την πληροφορία στις εργασίες σου αποτελεσματικά και τηρώντας την ακαδημαϊκή δεοντολογία για την αποφυγή της Λογοκλοπής.
  • Ρώτησε μας για όποια απορία έχεις και ζήτησε βοήθεια για τις εργασίες σου αυτοπροσώπως ή μέσω της υπηρεσίας μας Ask A Librarian.
  • Γίνε ενεργό μέλος μας και πάρε μέρος στα εκπαιδευτικά μας σεμινάρια.

 

Είσαι νέος/α, μεταπτυχιακός/ή, φοιτητής/τρια ή υποψήφιος/α διδάκτορας;

Βρες τον Οδηγό απόθεσης διατριβής όπου περιγράφεται η διαδικασία την οποία θα ακολουθήσεις για να υποβάλεις ηλεκτρονικά την μεταπτυχιακή εργασία ή τη διδακτορική σου διατριβή.

Ένας νέος κόσμος@βιβλιοθήκη σου

Ευκαιρίες@βιβλιοθήκη σου

 

Διεύθυνση: Κεντρικό Κτήριο, δεύτερο υπόγειο
Ώρες λειτουργίας: Καθημερινά 08.00 – 20.00
Τηλέφωνο Δανεισμού: 210-4142039, Email: library@unipi.gr, Facebook: Βιβλιοθήκη Πανεπιστημίου Πειραιώς, Twitter: @unipilib

ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ_ΤΟΥ_ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ_ΠΕΙΡΑΙΩΣ