Τμήμα Τουριστικών Σπουδών | Πανεπιστήμιο Πειραιώς

ANAKOINΩΣH

Ενημερώνουμε τους φοιτητές του Τμήματος ότι στη διεύθυνση https://www.unipi.gr/teleteaching έχουν αναρτηθεί οδηγίες και βοηθητικά αρχεία για τη διεξαγωγή των εξ αποστάσεως εξετάσεων.

Παρακαλούμε να διαβάσετε προσεκτικά τους οδηγούς και να βεβαιωθείτε ότι έχετε ολοκληρώσει όλα τα προαπαιτούμενα για τη συμμετοχή σας στις εξετάσεις, όπως αναφέρεται στο σχετικό έγγραφο. Επιγραμματικά αναφέρεται παρακάτω η λίστα με τα προαπαιτούμενα (αναλυτικά δείτε στο έγγραφο 1-Students_Prerequisites_2024_v1.pdf):

  1. Ελέγξτε κατά πόσο διαθέτετε ενεργό ιδρυματικό λογαριασμό και ότι γνωρίζετε το όνομα και τον κωδικό χρήστη. Εάν όχι δημιουργήστε ιδρυματικό λογαριασμό στο https://uregister.unipi.gr/.
  2. Εάν κάποιος έχει ξεχάσει τον κωδικό του, παρακαλούμε να πραγματοποιήσει εγκαίρως ανάκτηση μέσω της υπηρεσίας mypassword στον ακόλουθο σύνδεσμο https://mypassword.unipi.gr/.
  3. Δημιουργήστε λογαριασμό στο Office365 / ΔΗΛΟΣ365 για να μπορέσετε να συμμετάσχετε στις εξετάσεις μέσω της υπηρεσίας Microsoft Teams, που διατίθεται μέσω της πλατφόρμας Office365, και τα μέλη της ακαδημαϊκής κοινότητας έχουν πρόσβαση μέσω του ΔΗΛΟΣ365. ΠΡΟΣΟΧΗ: Δεν θα είναι δυνατή η σύνδεση στο Teams ως guests, παρά μόνο ως μέλη του Πανεπιστημίου με χρήση του ιδρυματικού λογαριασμού.
  4. Κάντε εγκατάσταση του λογισμικού Microsoft Teams.
  5. Ελέγξτε κατά πόσο έχετε πρόσβαση στην πλατφόρμα Eclass και ότι έχετε γραφτεί στην πλατφόρμα σε όλα τα μαθήματα που επιθυμείτε να δώσετε εξετάσεις. Παρακαλείστε όσοι/ες δεν έχετε ακόμα γραφτεί στην πλατφόρμα του Eclass να προχωρήσετε άμεσα στην εγγραφή σας στα αντίστοιχα μαθήματα στην πλατφόρμα Eclass. Μέσω της πλατφόρμας Eclass θα δοθούν πληροφορίες για την εξέταση κάθε μαθήματος και θα ανακοινωθούν οι σύνδεσμοι τηλεδιασκέψεων για τις ηλεκτρονικές εξετάσεις.

Οι φοιτητές επίσης παρακαλούνται να ελέγξουν τη δυνατότητα σύνδεσής τους στη δοκιμαστική συνάντηση και τη δοκιμαστική φόρμα που αναφέρονται στο έγγραφο 5-StudentsConfirmFormsTeamsSettings.pdf.

Πληροφορίες που αφορούν σε συγκεκριμένα μαθήματα και τη διαδικασία που θα ακολουθήσει κάθε διδάσκων θα ανακοινώνονται στη σελίδα μαθήματος στην ηλεκτρονική πλατφόρμα διδασκαλίας Eclass ή το sis-portal.unipi.gr, συνεπώς παρακαλούμε να παρακολουθείτε αυτά τα μέσα επικοινωνίας. Επίσης παρακαλούμε να παρακολουθείτε καθημερινά το κεντρικό website και τη σελίδα https://www.unipi.gr/teleteaching για τυχόν ενημερώσεις.

Για τυχόν προβλήματα λογαριασμών και τεχνικά θέματα με τις πλατφόρμες Teams, Forms ή eclass.unipi.gr, παρακαλούμε να αποστέλλετε μήνυμα υποστήριξης στο helpdesk@unipi.gr, αναφέροντας οπωσδήποτε τον Αριθμό Μητρώου, το ονοματεπώνυμό σας και περιγράφοντας με σαφήνεια το πρόβλημα που αντιμετωπίζετε και την πλατφόρμα στην οποία αυτό αφορά.

Ενημερώνουμε επίσης ότι, ενόψει έναρξης των εξετάσεων την Παρασκευή 2/2, εάν μετά την ανάγνωση του υλικού που έχει αναρτηθεί εξακολουθούν να υπάρχουν απορίες και προβλήματα σε τεχνικά θέματα, το προσωπικό του Helpdesk θα είναι διαθέσιμο την Πέμπτη, 1 Φεβρουαρίου, μεταξύ 13.30 και 15.00 στα τηλέφωνα 210 4142470 και 210 4142382 για την παροχή οδηγιών.