Τμήμα Τουριστικών Σπουδών | Πανεπιστήμιο Πειραιώς

Με τη  Γενική Γραμματέα του Υπουργείου Τουρισμού το καλωσόρισμα των πρώτων φοιτητών του Τμήματος Τουριστικών Σπουδών στο Πανεπιστήμιο Πειραιώς 

 

Τους πρώτους φοιτητές και τις πρώτες φοιτήτριές του καλωσόρισε τη Δευτέρα 23 Οκτωβρίου 2017 το νεοϊδρυθέν Τμήμα Τουριστικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πειραιώς σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο χώρο του Πανεπιστημίου.

Στην εκδήλωση, απηύθυνε χαιρετισμό η Γενική Γραμματέας του Υπουργείου Τουρισμού, κ. Κουρνέτα Ευρυδίκη, ενώ ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Πειραιώς Καθ. Γεωργόπουλος Νικόλαος καλωσόρισε τους φοιτητές και τις φοιτήτριες και παρουσίασε το Πρόγραμμα Σπουδών και τις προγραμματιζόμενες δράσεις του Τμήματος Τουριστικών Σπουδών.

O Πρύτανης του Πανεπιστημίου Πειραιώς, Καθ. κ. Γεωργόπουλος Νικόλαος τόνισε ότι οι γνώσεις, το επιστημονικό ήθος, η προαγωγή της έρευνας και η συνεργασία αποτελούν βασικές αξίες στη λειτουργία του νέου Τμήματος, ενώ το πρόγραμμα σπουδών ανταποκρίνεται στα διεθνή πρότυπα.

Η Γενική Γραμματέας του Υπουργείου Τουρισμού, κ. Κουρνέτα Ευρυδίκη ανέφερε ότι η αναβάθμιση και ο εκσυγχρονισμός της τουριστικής δημόσιας εκπαίδευσης, η σύνδεσή της με την παραγωγική διαδικασία και η αξιοποίηση των νέων τεχνολογιών αποτελούν βασικές επιδιώξεις  του Υπουργείου Τουρισμού με σκοπό την προετοιμασία επαγγελματιών που θα ανταποκρίνονται στις σύγχρονες ανάγκες της τουριστικής αγοράς.  Ανακοίνωσε, επίσης, την επικείμενη υπογραφή μνημονίου συνεργασίας μεταξύ του Υπουργείου Τουρισμού και του Πανεπιστημίου Πειραιώς.