Τμήμα Τουριστικών Σπουδών | Πανεπιστήμιο Πειραιώς

 

Αγαπητοί/ες φοιτητές και φοιτήτριες του Τμήματος Τουριστικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πειραιώς σας συγχαίρω για την επιτυχία εισαγωγής σας σε ένα από τα καλύτερα Τμήματα Προπτυχιακών Σπουδών της χώρας και σας καλωσορίζω!

Στο Τμήμα Τουριστικών Σπουδών, το πάθος για τελειότητα μας καθοδηγεί και μας εμπνέει να ερευνούμε και να επικαιροποιούμε διαρκώς τις γνώσεις μας, προς όφελος των φοιτητών μας, αλλά και της κοινωνίας γενικότερα. Πιστεύουμε ότι οι φοιτητές μας θα πρέπει να έχουν μια εκπαιδευτική εμπειρία, η οποία τους εφοδιάζει με γνώση και δυνατότητες για μια επιτυχημένη καριέρα στο σημερινό πολυτάραχο επιχειρηματικό τουριστικό περιβάλλον. Για να προσφέρουμε στους φοιτητές μας μια τόσο σημαντική ποιοτική εκπαιδευτική εμπειρία, το Τμήμα διαθέτει ένα προσεκτικά σχεδιασμένο Πρόγραμμα Σπουδών. Μαθήματα σχετικά με την Τουριστική Βιομηχανία, το Τουριστικό Μάνατζμεντ τη Διαχείριση του Ανθρώπινου Παράγοντα, τη Λογιστική, τη Χρηματοοικονομική για Στελέχη Τουρισμού, το Μάρκετινγκ Τουριστικών Προϊόντων, τις Νέες Τεχνολογίες, ενοποιούνται με καινοτόμες μεθόδους και ιδέες για τη δημιουργία των μελλοντικών ηγετών στον τομέα του Τουρισμού και της Τουριστικής Βιομηχανίας γενικότερα. Μια τέτοια ευρεία προσφερόμενη μόρφωση σκοπεύει να ενδυναμώσει τους φοιτητές να αναγνωρίσουν και να επιλύσουν προβλήματα, να αποκτήσουν αξίες, να θέσουν τους δικούς τους στόχους και να δραστηριοποιηθούν ανάλογα σε ένα ευρύ πεδίο ανθρώπινης προσπάθειας.

 

Ως φοιτητές θα έχετε τη δυνατότητα να συνεργαστείτε με τους καθηγητές σας, για να αναπτύξετε τις απαραίτητες ικανότητες, ώστε να αντιμετωπίσετε τις προκλήσεις του σύγχρονου τουριστικού περιβάλλοντος. Το Τμήμα παρακολουθεί με αμείωτο ενδιαφέρον τις μεταβαλλόμενες τάσεις και συνεχώς θα πραγματοποιεί καινοτόμες αλλαγές στο Πρόγραμμα Σπουδών, ώστε σταθερά να δημιουργεί την ανταγωνιστική αιχμή, με αποτέλεσμα οι εκάστοτε απόφοιτοι μας να έχουν όσο το δυνατόν πληρέστερη γνώση για το τι συμβαίνει στο χώρο των σύγχρονων Τουριστικών Σπουδών. Θέλουμε οι απόφοιτοί μας να είναι στελέχη τουρισμού υψηλού επιστημονικού επιπέδου.

 

Κινούμαστε εμπρός με μεγάλο ενθουσιασμό για να αντιμετωπίσουμε τις προκλήσεις ενός απαιτητικού επιχειρηματικού τουριστικού περιβάλλοντος, μην παραβλέποντας τα σημαντικά καθημερινά θέματα. Ο συνδυασμός ενός δυναμικού, καινοτόμου προγράμματος σπουδών που εκμεταλλεύεται τις τεχνολογίες αιχμής με διακεκριμένους καθηγητές και εργατικούς φοιτητές είναι η βάση της επιτυχίας του νέου Τμήματος. Οι διδάσκοντες, οι προπτυχιακοί και μεταπτυχιακοί φοιτητές μας, και σε λίγα χρόνια και οι απόφοιτοι μας, πρόκειται να δημιουργήσουν ένα απαράμιλλο δίκτυο ανθρώπων που θα θέτει τα υψηλότερα πρότυπα για ηγεσία στην παγκόσμια τουριστική βιομηχανία. Αξιοποιήστε τις δυνατότητές σας και γίνετε μέλος αυτού του δικτύου, θέτοντας τις βάσεις για ένα ξεχωριστό, λαμπρό μέλλον.

 

Σας εύχομαι μια δημιουργική ακαδημαϊκή ζωή και περιμένω να σας συναντήσω στα έδρανα του Πανεπιστημίου μας!

 

Καθηγητής Νικόλαος Β. Γεωργόπουλος

Πρύτανης Πανεπιστημίου Πειραιώς

Πρόεδρος του Τμήματος Τουριστικών Σπουδών

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.