Τμήμα Τουριστικών Σπουδών | Πανεπιστήμιο Πειραιώς
test

Ο διεθνής τουρισμός προσφέρει ποικίλες ευκαιρίες απασχόλησης σε όλες τις λειτουργικές περιοχές του μάνατζμεντ. Είναι ένας τομέας, ο οποίος λειτουργεί και στον Δημόσιο και στον Ιδιωτικό Τομέα της Οικονομίας.

 

Παρά την οικονομική κρίση, ο τουρισμός στήριξε και στηρίζει τη χώρα μας στη δύσκολη αυτή περίοδο και η νέα γενιά βλέπει μια αχτίδα φωτός σε αυτό τον τομέα προκειμένου να ξεκινήσει την επαγγελματική της ζωή, αλλά και μια ευκαιρία να παραμείνει στην Ελλάδα και να μην ξενιτευτεί για να μπορέσει να ζήσει. Κάθε χρόνο ανοίγουν χιλιάδες νέες θέσεις εργασίας -κάτι που θα συνεχιστεί και τα επόμενα χρόνια-, ενώ αυξάνονται και οι ανάγκες για εξειδικευμένα στελέχη προκειμένου να προσελκύσουν οι τουριστικές επιχειρήσεις και τα ξενοδοχεία συγκεκριμένες ομάδες τουριστών.

 

Πολλοί από τους απασχολούμενους στον τομέα του Τουρισμού δεν διαθέτουν ούτε καν πρωτοβάθμια εκπαίδευση με αποτέλεσμα οι παρεχόμενες υπηρεσίες στον τομέα να είναι χαμηλής ποιότητας στις περισσότερες των περιπτώσεων. Οι συνέπειες της έλλειψης εκπαίδευσης και εξ’ αυτής η παρουσία της χαμηλής ποιότητας καθιστά την τουριστική βιομηχανία μας άκρως μη ανταγωνιστική, δυσλειτουργική και ανοργάνωτη, κατά μεγάλο ποσοστό.

 

Ως εκ τούτου, η αναγκαία ποιοτική αναβάθμιση και η εξ’ αυτής παραγόμενη ανταγωνιστικότητα του ελληνικού τουρισμού θα πρέπει να προέλθει και από την αναβάθμιση των εκπαιδευτικών δυνατοτήτων που διαθέτουμε. Επομένως η πανεπιστημιακού εκπαίδευση στον Τουρισμό είναι απαραίτητη. Το Τμήμα Τουριστικών Σπουδών επιθυμεί να καλύψει αυτό το κενό.

 

Το βασικό αντικείμενο του Τμήματος Τουριστικών Σπουδών επιτρέπει στους φοιτητές ευελιξία, αλλά και πρόσβαση σε μία ευρεία εκπαιδευτική περιοχή του μάνατζμεντ, που θα καθιστά ικανούς τους απόφοιτους του Τμήματος αυτού να σταδιοδρομούν σε ολόκληρο το φάσμα της διεθνούς οικονομίας των υπηρεσιών.

 

Οι απόφοιτοι του Τμήματος θα μπορούν να εργάζονται σε σημαντικές θέσεις σε αεροπορικές επιχειρήσεις ή και εταιρείες ακτοπλοϊκών γραμμών αναψυχής, ως ερευνητές και αναλυτές σε υπηρεσίες τουρισμού εθνικής ή τοπικής εμβέλειας, ως σύμβουλοι σε υπηρεσίες των Ηνωμένων Εθνών ή της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ως καθηγητές σε Σχολές Τουρισμού, ως στελέχη Ταξιδιωτικών Πρακτορείων ή και σε Επιχειρήσεις Tour Operators, ως υπεύθυνοι Κέντρων Τουριστικής Πληροφόρησης, ως μεσαία ή ανώτερα στελέχη όλων των λειτουργειών των επιχειρήσεων της τουριστικής βιομηχανίας, ως στελέχη εταιρειών συμβούλων με εξειδίκευση στην Τουριστική Βιομηχανία κ.λπ.

 

Το πτυχίο Τουριστικών Σπουδών θα γίνει το σημείο εκκινήσεως για τη σταδιοδρομία των αποφοίτων στο μάνατζμεντ της Τουριστικής Βιομηχανίας. Θα βασίζεται πάνω στις ειδικές σπουδές για αυτή τη βιομηχανία και στις γνώσεις σε θέματα διοίκησης που θα παρέχονται επίσης πλήρως. Ο Τουρισμός είναι η πλέον αναπτυσσόμενη βιομηχανία σήμερα και επομένως μπορεί να παρέχει εξαιρετικές ευκαιρίες σταδιοδρομίας για πτυχιούχους πανεπιστημιακής εκπαίδευσης τόσο στην Ελλάδα όσο και διεθνώς. Οι πτυχιούχοι μας θα αποκτήσουν τις απαραίτητες δεξιότητες και γνώσεις προκειμένου να καταστούν ικανοί μάνατζερ στην ταχύτατα αναπτυσσόμενη Τουριστική Βιομηχανία.

 

Το Τμήμα Τουριστικών Σπουδών διδάσκει γνωστικά αντικείμενα από διάφορους επιστημονικούς χώρους, τα οποία μπορούν να στηρίξουν μια ολοκληρωμένη εκπαίδευση στο πεδίο των Τουριστικών Σπουδών. Έχει ως αποστολή να διδάσκει και να υποστηρίζει την πρακτική και το μάνατζμεντ γενικά και του τουρισμού ειδικά και να ικανοποιεί τις ανάγκες πολλαπλών υποκλάδων της τουριστικής βιομηχανίας.

 

Προσδοκία του Πανεπιστημίου Πειραιώς είναι το νέο Τμήμα να αποτελέσει νέα εστία ανάπτυξης της έρευνας στο πεδίο του Τουρισμού και τα αποτελέσματά της να συμβάλουν στην καλύτερη εκπαίδευση των φοιτητών μας, αλλά και στην ταχύτερη ανάπτυξη του Ελληνικού και Διεθνούς Τουρισμού και επομένως και της εθνικής και διεθνούς οικονομίας Το Πανεπιστήμιο αποβλέπει με τη λειτουργία του Τμήματος Τουριστικών Σπουδών να συμβάλει στην εκπαίδευση αναγκαίων στον τουριστικό τομέα στελεχών, στην τουριστική ανάπτυξη μέσω όλων των μορφών τουριστικής δράσεως, στην αναβάθμιση της ποιότητας των παρεχόμενων υπηρεσιών και γενικώς τουριστικών προϊόντων κ.λπ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.