Τμήμα Τουριστικών Σπουδών | Πανεπιστήμιο Πειραιώς

Το Φοιτητικό Εστιατόριο λειτουργεί στο κτίριο της οδού Τσαμαδού 78, στο οποίο σιτίζονται οι δικαιούμενοι δωρεάν σίτιση φοιτητές.

Καθορισμός όρων, προϋποθέσεων και διαδικασίας για την παροχή δωρεάν σίτισης στους Φοιτητές των Α.Ε.Ι. (ΦΕΚ 1965-18/06/2012-ΤΕΥΧΟΣ Β΄)

Δωρεάν σίτισης δικαιούνται οι ενεργοί φοιτητές του Πανεπιστημίου Πειραιώς, προπτυχιακοί, μεταπτυχιακοί, υποψήφιοι διδάκτορες, εφόσον δεν είναι ήδη κάτοχοι πτυχίου, μεταπτυχιακού ή διδακτορικού τίτλου αντίστοιχα, με βάση κυρίως την οικογενειακή ή ατομική οικονομική τους κατάσταση και την εντοπιότητα τους.

Ενεργοί φοιτητές είναι οι :

  • Προπτυχιακοί φοιτητές των οποίων η διάρκεια φοίτησης δεν έχει υπερβεί τη διάρκεια των εξαμήνων που απαιτούνται για τη λήψη του τίτλου σπουδών σύμφωνα με το ενδεικτικό πρόγραμμα σπουδών, προσαυξανόμενη κατά τέσσερα εξάμηνα.
  • Μεταπτυχιακοί φοιτητές των οποίων η διάρκεια φοίτησης δεν έχει υπερβεί τη διάρκεια του ενδεικτικού προγράμματος σπουδών.
  • Υποψήφιοι διδάκτορες οι οποίοι διανύουν τα τέσσερα πρώτα έτη στο αντίστοιχο πρόγραμμα.

Οι προϋποθέσεις για δωρεάν σίτιση, τα απαραίτητα δικαιολογητικά για τη λήψη και ανανέωση της ειδικής ταυτότητας σίτισης καθώς και οι προθεσμίες υποβολής αίτησης για σίτιση ανακοινώνονται από το Τμήμα Φοιτητικής Μέριμνας.

Δεν δικαιούνται δωρεάν σίτιση οι φοιτητές που γράφτηκαν στο Τμήμα, ύστερα από επιτυχείς κατατακτήριες εξετάσεις ή μετά από επιλογή ως πτυχιούχοι για την απόκτηση και άλλου πτυχίου.

Χρόνος και τόπος παροχής του φοιτητικού συσσιτίου

Το συσσίτιο παρέχεται όλες τις ημέρες της εβδομάδας στο εστιατόριο της Λέσχης από 1η Σεπτεμβρίου κάθε ημερολογιακού έτους έως την περάτωση των εξετάσεων του εαρινού εξαμήνου και διακόπτεται μόνο κατά τις ημέρες των διακοπών Χριστουγέννων και Πάσχα.

Ενημερώνονται οι φοιτητές που δικαιούνται δωρεάν σίτιση ότι, λόγω των μέτρων κατά του COVID-19, η σίτιση θα γίνεται με τη διανομή φαγητού σε πακέτο, σε συνεχή ροή από 12:00 έως 18:30 καθημερινά στο φοιτητικό εστιατόριο και θα παραλαμβάνουν όλα τα γεύματα της ημέρας που δικαιούνται, με τρόπο ώστε να αποφεύγεται η συνάθροιση.

Σχετική ανακοίνωση για ενημέρωση των φοιτητών εκδίδει το τμήμα Φοιτητικής Μέριμνας στην αρχή του ακαδημαϊκού έτους.

Τηλ.: 2104142089, 2104142065, 2104142088

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣH 

 31/03/2021_Παράταση προθεσμίας υποβολής αιτήσεων για σίτιση φοιτητών/τριών Ακαδημαϊκού Έτους 2020-2021 

Αιτήσεις έως 30 Απριλίου 2021.

 

04/03/2021_Ενημερώνονται οι φοιτητές που δικαιούνται δωρεάν σίτιση ότι, λόγω των πρόσφατων μέτρων κατά του COVID-19 (ΦΕΚ B 843 – 03.03.2021), η σίτιση θα εξακολουθήσει να γίνεται με τη διανομή φαγητού σε πακέτο, σε συνεχή ροή από 12:00 έως 18:30 καθημερινά στο φοιτητικό εστιατόριο και θα παραλαμβάνουν όλα τα γεύματα της ημέρας που δικαιούνται, με τρόπο ώστε να αποφεύγεται η συνάθροιση.

Οδηγίες μετακίνησης φοιτητών για παραλαβή δωρεάν γεύματος σε πακέτο από τη Φοιτητικό Εστιατόριο του Πανεπιστημίου Πειραιώς

https://www.unipi.gr/unipi/el/ppf-foithtikh-merimna/ppf-sitish.html