Τμήμα Τουριστικών Σπουδών | Πανεπιστήμιο Πειραιώς

Ενημέρωση προς φοιτητές

Προαπαιτούμενες ενέργειες για τη συμμετοχή στις εξ αποστάσεως εξετάσεις μέσω Teams και eclass.unipi.gr για την εξεταστική Σεπτεμβρίου 2020

 

Οπως και για την εξεταστική περίοδο του εαρινού εξαμήνου, κατά την επαναληπτική εξεταστική περίοδο οι εξετάσεις εξ’αποστάσεως θα διενεργηθούν μέσω του Microsoft Teams και του κεντρικού συστήματος eclass.unipi.gr (για όλα τα τμήματα πλην Ψηφιακών Συστημάτων και Πληροφορικής, τα οποία χρησιμοποιούν και δικές τους πλατφόρμες).

Ειδικά για το Microsoft Teams, οι ομάδες εξέτασης θα δημιουργηθούν κεντρικά από το Τμήμα Μηχανοργάνωσης.

Η ένταξή σας στους καταλόγους εξέτασης για το Microsoft Teams θα είναι αυτόματη και θα ξεκινήσει στις 26/08/2020.

Όλοι οι φοιτητές που:

α) έχουν πραγματοποιήσει δήλωση εξαμήνου για το μάθημα στο οποίο επιθυμούν να εξεταστούν και

β) έχουν δημιουργήσει λογαριασμό Office 365 (με τον οποίο γίνεται η πρόσβαση και στο Teams) με τα ιδρυματικά τους στοιχεία πρόσβασης μέσω του delos365.grnet.gr έως και τις 25/08/2020,

θα συμπεριλαμβάνονται στις ομάδες εξέτασης Teams που θα δημιουργηθούν αυτόματα.

Εάν δεν έχετε ολοκληρώσει κάποια από τις παραπάνω διαδικασίες, δεν θα συμπεριλαμβάνεστε στις ομάδες εξέτασης Teams και θα πρέπει να επικοινωνήσετε με το διδάσκοντα το αργότερο 2 ημέρες πριν την εξέταση, ώστε να διευθετηθεί η ένταξή σας σε κάποια από τις ομάδες.

Κατά τα λοιπά, ισχύουν οι οδηγίες που ίσχυαν και κατά την εξεταστική περίοδο Ιουνίου:

  1. Όλοι οι φοιτητές παρακαλούνται να βεβαιωθούν ότι διαθέτουν ιδρυματικό λογαριασμό εν ισχύ και ότι γνωρίζουν τα στοιχεία πρόσβασης. Εάν κάποιος φοιτητής δεν διαθέτει λογαριασμό παρακαλείται να τον δημιουργήσει άμεσα μέσω του https://uregister.unipi.gr/ 
    Εάν έχει γίνει ήδη η δημιουργία του ιδρυματικού λογαριασμού, δεν χρειάζεται να γίνει ξανά η διαδικασία μέσω του uregister.unipi.gr 
    Σημειώνουμε ότι, σε περίπτωση αδυναμίας ολοκλήρωσης της δημιουργίας λογαριασμού λόγω ασυμφωνίας στοιχείων, η διαδικασία ενημέρωσης των στοιχείων ενδεχομένως να είναι χρονοβόρα και να απαιτήσει ενέργειες περισσότερων των μιας υπηρεσιών εντός και εκτός Πανεπιστημίου (περιλαμβανόμενης πιθανής επίσκεψης στο ΚΕΠ για ενημέρωση μητρώου ΑΜΚΑ). Δεν είναι βέβαιο ότι οι χρήστες θα μπορούν να εξυπηρετηθούν εγκαίρως για προβλήματα τελευταίας στιγμής ώστε να συμμετάσχουν στις εξετάσεις.
  2. Εάν κάποιος έχει ξεχάσει τον κωδικό του, μπορεί να πραγματοποιήσει ανάκτηση μέσω του https://mypassword.unipi.gr/
  3. Παρακαλούνται οι φοιτητές που δεν το έχουν ήδη πράξει, να δημιουργήσουν λογαριασμό Office365 μέσω του ΔΗΛΟΣ365 (https://delos365.grnet.gr/), με χρήση του ιδρυματικού λογαριασμού τους. Η σύνδεση στο Microsoft Teams θα πρέπει να πραγματοποιείται μέσω του ιδρυματικού λογαριασμού και όχι με προσωπικά accounts (πχ gmail/hotmail/yahoo accounts) ώστε να βλέπετε σωστά τις ομάδες εξέτασης.
  4. Εάν δεν έχετε εγγραφεί στο eclass.unipi.gr, παρακαλούμε να εγγραφείτε μέσω της επιλογής «Εγγραφή» -> Φοιτητή -> Είσοδος με ιδρυματικό λογαριασμό. 
    Οι φοιτητές των τμ. Ψηφιακών Συστημάτων και Πληροφορικής, τα οποία διαθέτουν ανεξάρτητες πλατφόρμες eclass (πχ. evdoxos, evdoxos-exams, gunet2.cs.unipi.gr), παρακαλούνται να παρακολουθούν και τις ανακοινώσεις στα τμηματικά τους websites και να απευθύνουν τα αιτήματά τους στους τοπικούς διαχειριστές.
  5. Οι φοιτητές που αντιμετωπίζουν πρόβλημα με τις διαδικασίες ενεργοποίησης των λογαριασμών τους παρακαλούνται να αποστέλλουν μήνυμα στο helpdesk@unipi.gr αφού πρώτα έχουν βεβαιωθεί ότι ακολουθούν σωστά τις διαδικασίες που περιγράφονται στις αναρτημένες οδηγίες. Κατά την επικοινωνία τους με το helpdesk οι φοιτητές παρακαλούνται να αναφέρουν όλη την αναγκαία πληροφορία και συγκεκριμένα: 
    Ονοματεπώνυμο, Αριθμό Μητρώου, Τμήμα Φοίτησης, Πλατφόρμα/Υπηρεσία στην οποία αντιμετωπίζουν πρόβλημα, Περιγραφή του προβλήματός τους, καθώς και τυχόν κωδικούς λάθους/screenshot του προβλήματος, ώστε να καταστεί δυνατή η διερεύνηση από το τεχνικό προσωπικό. 
    Διευκρινίζουμε ότι κατά την περίοδο 01-23/08/2020 η εξυπηρέτηση των αιτημάτων δεν είναι εγγυημένη και ενδέχεται να έχει καθυστερήσεις.

 

Οδηγίες για τη χρήση των υπηρεσιών mypassword και uregister βρίσκονται αναρτημένες στο https://www.unipi.gr/unipi/el/idm.html

Οι οδηγίες προς φοιτητές για τη συμμετοχή στο Teams είναι αναρτημένες στο

https://www.unipi.gr/teleteaching

 

αποφαση συγκλητου 27 ιουλιου neo-signed (002)

StudentsExamsFAQ_v1_2

StudentsExamGuide v1_2

SEPTEMBRIOS-Foitites_anagkaies_energeies