Τμήμα Τουριστικών Σπουδών | Πανεπιστήμιο Πειραιώς

Το Τμήμα Τουριστικών Σπουδών παρέχει γνώση σε αντικείμενα που ολοκληρώνουν τoν απόφοιτο.

  • Δίνει έμφαση στην απόλυτη κατανόηση, εκ μέρους των φοιτητών, του οικονομικού, νομικού, τεχνολογικού, κοινωνικού και πολιτιστικού περιβάλλοντος σε εθνικό και διεθνές επίπεδο στο οποίο δρα η τουριστική βιομηχανία
  • Διδάσκει την ουσιαστική επαγγελματική γνώση, την αναγκαία για διευθυντικά στελέχη, προκειμένου να λειτουργούν αποτελεσματικά μέσα στην Τουριστική Βιομηχανία.
  • Προσφέρει τις απαραίτητες επαγγελματικές δεξιότητες και εργαλεία με τα οποία οι απόφοιτοι θα εφαρμόζουν τις επαγγελματικές τους γνώσεις.
  • Διαμορφώνει την κριτική σκέψη του φοιτητή, , ώστε να μπορεί, ως απόφοιτος πλέον, να αναλύει προβλήματα, να υιοθετεί συστηματικές προσεγγίσεις στη λήψη αποφάσεων και να αντιμετωπίζει με ευαισθησία τα διάφορα διαπροσωπικά θέματα
  • Ενισχύει τη συνειδητή, εκ μέρους των αποφοίτων, τήρηση της δεοντολογίας, την προσπάθειά τους για επαγγελματική ανέλιξη και την κατανόηση των ανησυχιών της κοινότητας.

 

Προκειμένου να πραγματοποιηθούν αυτά τα αποτελέσματα, το Τμήμα, από τη μεριά του παρέχει:

  • Εκπαιδευτικό Πολιτισμό, που βασίζεται στις αληθινές αξίες της μάθησης, προωθεί την ευρυμάθεια και αποθαρρύνει τη μετριότητα.
  • Καλά Σχεδιασμένο Πρόγραμμα Σπουδών, που διαθέτει ολοκληρωμένη ύλη κορμού και ολοκληρωμένες επαγγελματικές σπουδές, ενώ αναπτύσσει την κριτική σκέψη.
  • Αποτελεσματικές Μεθόδους Διδασκαλίας, που περιλαμβάνουν εργαστηριακές εφαρμογές, όπου χρειάζεται και κατάλληλα μεγέθη τάξεων.
  • Επαρκές Διδακτικό Προσωπικό με κατάλληλο ακαδημαϊκό και επαγγελματικό υπόβαθρο που έχει έκδηλη την αγάπη για διδασκαλία.
  • Δίκτυο Επαφών με Πρόσωπα, Επιχειρήσεις, Ενώσεις και Κυβερνητικές Υπηρεσίες, που θα μπορούσαν να συμμετάσχουν στις ακαδημαϊκές και εργασιακές εμπειρίες των φοιτητών, καθώς οι τελευταίοι θα προχωρούν στο πρόγραμμα σπουδών τους.

 

Θέλουμε να αναπτύσσουμε τον μελλοντικό μάνατζερ στον Τουρισμό, που θα μπορεί να αποφασίζει σωστά, να επιλύει προβλήματα και να επικοινωνεί αποτελεσματικά.

  • Το πτυχίο του νέου Τμήματος στις Τουριστικές Σπουδές έχει σχεδιασθεί για αποφοίτους που θα έχουν τις ικανότητες να λειτουργούν και να επικοινωνούν μέσα στην ταχύτερη αναπτυσσόμενη βιομηχανία του κόσμου.
  • Τα μαθήματα του νέου Τμήματος έχουν σχεδιασθεί για να αναπτύσσουν την κριτική κατανόηση του Τουρισμού και της Διοίκησης Επιχειρήσεων προκειμένου να καλυφθούν ολοένα και περισσότερες μεταβαλλόμενες απαιτήσεις της κοινωνίας και της οικονομίας.
  • Η απόκτηση του πτυχίου από το Τμήμα Τουριστικών Σπουδών θα αποτελεί διαβατήριο για μια σταδιοδρομία σε έναν από τους μεγαλύτερους τομείς απασχόλησης στον κόσμο.

 

Αν και πολλά πανεπιστημιακά ιδρύματα διεθνώς προσφέρουν σπουδές με τον τίτλο «Τουρισμός», εμμένουμε στην ευρεία προσέγγιση, μέσα από την οποία οι φοιτητές θα λαμβάνουν τις απαραίτητες γνώσεις από τα θέματα Διοίκησης Επιχειρήσεων μαζί με την εξειδίκευση στον Τουρισμό, προσφέροντας ένα μοναδικό ελκυστικό συνδυασμό ακαδημαϊκής ακρίβειας και λειτουργικά δομημένου περιεχομένου+. Αυτό μας επιτρέπει να καλύπτουμε τόσο τις ανάγκες του έντονα διαφοροποιημένου τουριστικού τομέα, όσο και την επιθυμία μας οι απόφοιτοι να είναι ικανοί να σταδιοδρομήσουν σε οποιοδήποτε μέρος του κόσμου.

 

Ο συνδυασμός των γνώσεων για τη Διοίκηση Επιχειρήσεων και της εξειδίκευσης στον Τουρισμό, προσφέρει στους φοιτητές τη δυνατότητα να εισέρχονται στην αγορά εργασίας με ένα γενικό πτυχίο Διοίκησης Επιχειρήσεων το οποίο όμως θα συνεργεί θεματικά με εξειδίκευση Τουρισμού όπου αυτό απαιτείται. Επομένως, ο πτυχιούχος του Τμήματος θα υπερέχει στις δυνατότητες εξεύρεσης εργασίας των αποφοίτων που σπούδασαν μόνο Τουρισμό, ενώ θα προηγείται των πτυχίων άλλων Τμημάτων που θα διεκδικούν σημαντικές θέσεις στην Τουριστική Βιομηχανία ή στους διαφόρους οργανισμούς τους σχετικούς με τον Τουρισμό.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.